Belangrijke informatie voorafgaand aan uw afspraak – Tandartspraktijk Kikkert en Beukers – Heerhugowaard

Belangrijke informatie voorafgaand aan uw afspraak

Belangrijke informatie voorafgaand aan uw afspraak

Voor uw en onze veiligheid hebben wij extra maatregelen getroffen om besmetting met het Coronavirus te voorkomen. Wij verzoeken u daarom om het onderstaande vóórdat u naar ons vertrekt aandachtig door te lezen.

 1. Kom alleen naar uw afspraak, indien strikt noodzakelijk mag maximaal 1 begeleider meekomen.
 2. In de wachtkamer mogen maximaal drie personen aanwezig zijn. Overige personen/gezinsleden zullen dus buiten moeten wachten.
 3. Draag (vanaf 13 jaar) een niet-medisch mondkapje in de wachtkamer.
 4. Kom niet te vroeg, dus liefst vlak voor de afspraaktijd, bij ons binnen. We houden de wachtkamer graag leeg. Als u te laat komt kan het zijn dat wij u een andere afspraak moeten geven.
 5. Neem, als u medicijnen gebruikt, een lijst mee waarop staat welke medicatie u gebruikt.
 6. Poets voor u vertrekt thuis uw tanden.
 7. Ga thuis nog even naar het toilet. Want toiletbezoek in onze praktijk is tijdelijk niet mogelijk.
 8. Per afspraak reserveren wij meer tijd dan gebruikelijk. Zodat de wachtkamer leeg blijft. Patiënten kunnen elkaar dan niet besmetten. Bij aankomst in de praktijk kunt u meestal direct doorlopen naar de behandelkamer. Dat geldt ook voor afspraken bij de mondhygiëniste die boven werkt. De deur staat al open of wordt door ons voor u open gedaan.
 9. Zet uw mobiele telefoon uit of op “stil” en raak deze, nadat u uw handen hebt gedesinfecteerd, niet meer aan.
 10. Uw jas kunt u in de behandelkamer ophangen. Niet in de wachtkamer.
 11. Gaarne bij binnenkomst uw handen desinfecteren met handalcohol. De touch-free alcoholdispenser hangt in de wachtkamer. Raak daarna uw gezicht en mobiele telefoon niet meer aan.
 12. Indien u een prothese draagt neemt de tandarts deze uit uw mond. Wij vragen u dit niet zelf te doen.
 13. Voor sommige behandelingen zullen we u 1 minuut laten spoelen. U krijgt dan u van ons een bekertje met een 1% waterstofperoxide mondspoeling. Na gespoeld te hebben spuugt u de vloeistof weer uit in hetzelfde bekertje. Dat wij vervolgens van u aannemen.
 14. Bij behandelingen waarbij geboord moet worden zullen wij zo mogelijk een rubberlapje over de kies of tand plaatsen. Dit verkleint de kans op verspreiding van een virus.
 15. Na behandeling wordt in de behandelkamer zo nodig een vervolgafspraak gemaakt. Onze balie is alléén per telefoon of e-mail bereikbaar.
 16. Verlaat na uw behandeling zo spoedig mogelijk de praktijk.
 17. In verband met onze coronamaatregelen reserveren wij meer tijd dan gebruikelijk voor uw afspraak. Indien u zonder afbericht niet verschijnt op uw afspraak zijn wij genoodzaakt de verloren tijd bij u in rekening te brengen.

Wij zijn geopend voor reguliere patiëntenzorg. Het beleid dat we voorlopig volgen is dat we alleen mensen in de praktijk toelaten waarvan we met vrij grote zekerheid weten dat ze virusvrij zijn.  Indien u op één van de volgende vragen ‘ja’ antwoordt dan verzoeken wij u om uw afspraak kosteloos te annuleren.

Wij hopen op uw begrip voor deze maatregelen. Voor vragen hierover kunt u altijd contact met ons opnemen.