De praktijk – Tandartsenpraktijk TOED Kikkert en Beukers – Heerhugowaard

De praktijk

De praktijk

Onze praktijk maakt deel uit van het Medisch Centrum Zuyd. Naast een tandartspraktijk vindt u hier o.a. ook huisartsen, verloskundigen, fysiotherapeuten en een apotheek.

De praktijk is sterk wijkgericht en vooral ingesteld op de vele jonge gezinnen en dus kinderen. Het is een echte ‘huispraktijk’, waar de tandheelkunde zo breed mogelijk wordt uitgevoerd en waar alleen voor enkele echt specialistische behandelingen zoals orthodontie en chirurgie wordt verwezen. In onze praktijk werken twee tandartsen en twee mondhygiënistes, vier assistentes en twee baliemedewerkers. Daarnaast zijn wij een stageplaats voor de tandartsassistentenopleiding en zijn er dus met regelmaat stagiaires aanwezig..

Wij proberen er laagdrempelig te werken, zodat de meeste bezoekers zich snel op hun gemak voelen. Mede daardoor kunnen ook angstige patiënten vaak goed geholpen worden. Wij nemen de tijd voor u!

Wij vinden een goede relatie met onze patiënten uitermate belangrijk. Want voor een goed behandelresultaat is een vertrouwensband essentieel. Elke tandarts heeft daarom zijn eigen patiëntenbestand. Hierdoor wordt u steeds door dezelfde tandarts geholpen. Alleen in uitzonderingssituaties, bijvoorbeeld als u kiespijn heeft tijdens de vakantie van uw eigen tandarts, kan het voorkomen dat u door de andere tandarts wordt geholpen. Natuurlijk wordt u in dat geval van tevoren hierover geïnformeerd.

Als er behandeling nodig is dan stellen wij in overleg met u een plan hiervoor op. Ons uitgangspunt is om de ideale behandeling te kiezen in elke situatie. Dat is niet altijd hetzelfde als de technisch hoogst haalbare oplossing. Die kan bijvoorbeeld te omslachtig zijn, te duur of te belastend. Daarom stellen wij het plan in overleg met u op, rekening houdend met uw budget, uw medische en sociale situatie.

Wij proberen met preventieve maatregelen uw gebit zo lang mogelijk in een goede staat te behouden. Op deze manier behoeden wij u voor al te uitgebreide behandelingen. En mocht het zover komen dat er tóch een behandeling nodig is dan kiezen wij zoveel mogelijk voor de minst belastende ingreep.

U krijgt van ons standaard een schriftelijke begroting indien wij voorzien dat een behandeling meer gaat kosten dan €250,-. Natuurlijk krijgt u op verzoek ook bij lagere kosten een begroting.

Wij hopen dat u zich bij ons thuis zult voelen. Wilt u meer weten over ons of onze werkwijze neem dan gerust contact met ons op!